HomeWerken bij SEINAlle vacaturesArts-onderzoeker/promovendus

Functienaam

Arts-onderzoeker/promovendus

SEIN: hét expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde

SEIN (Stichting Epilepsie Instellingen Nederland) biedt gespecialiseerde, topreferente zorg voor mensen met moeilijk behandelbare vormen van epilepsie. SEIN werkt nauw samen met het UMCU, LUMC en University College London.

Epilepsie is een complexe en invaliderende aandoening. Veel vragen zijn nog niet opgelost. Klinisch wetenschappelijk onderzoek is daarom één van de speerpunten van SEIN en wordt ondersteund door diverse prestigieuze subsidies. 

Het onderzoek

Plotse, onverwachte dood komt opvallend vaak voor bij mensen met epilepsie. Het is een ingrijpende gebeurtenis, vaak zonder aanwijsbare oorzaak. Er zijn vooralsnog geen goede klinische handvatten om deze zogenoemde SUDEP (Sudden Unexpected Death in Epilepsy)  te voorspellen of te voorkomen.

Bij SEIN ga jij hier naar op zoek. Je doet onderzoek naar de rol van comorbiditeit bij het vroegtijdig overlijden. Daarvoor heb je toegang tot een grootschalige geanonimiseerde en gevalideerde database van de zorgverzekeraar. Met big data analyse ga je in deze rijke data-bron op zoek naar diagnoseprofielen die het overlijdensrisico verhogen, waarbij veel ruimte is voor je eigen creativiteit.

Daarnaast ga je je verdiepen in het grotere thema van comorbiditeit bij epilepsie. Epilepsie gaat veel vaker gepaard met andere aandoeningen dan je op basis van kans zou verwachten. Het betreft vooral  andere paroxysmale hersenaandoeningen maar soms gaat het om andere lichamelijke aandoeningen zoals coeliakie. Deze comorbiditeit heeft een grote invloed op de kwaliteit van leven. Wat kunnen deze associaties ons leren over de oorzaak en hoe kan de behandeling hierop het beste afgestemd worden? Je wordt gestimuleerd om deze vragen verder uit te werken in de onderzoeksgroep en je eigen project op te zetten.

Wij zoeken

Een initiatiefrijke klinisch onderzoeker. Het spreekt voor zich dat je ervaring en affiniteit hebt met  neurologie en epilepsie in het bijzonder.

  • Je hebt je studie (technische) geneeskunde, of biomedische wetenschappen afgerond
  • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal
  • Je hebt ervaring met (epidemiologisch) onderzoek en/of big data analyses
  • Je bent initiatiefrijk, beschikt over organisatietalent en goede communicatieve vaardigheden.

Wij bieden

Een plek met ruimte voor eigen initiatief, verdieping en samenwerking. SEIN biedt je veel vrijheid voor de invulling van je onderzoek en toegankelijke individuele begeleiding. Dit alles op ambitieus academisch niveau maar wél in de gemoedelijke groene omgeving van Heemstede.
Je salaris is conform de CAO-Ziekenhuizen, functiegroep 55 en bedraagt in beginsel € 2.665,- bruto per maand. De functie is in eerste instantie voor de duur van een jaar. Bij gebleken geschiktheid en ongewijzigde omstandigheden is een verlenging mogelijk naar een totale duur van drie jaar.

Informatie

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Roland Thijs, neuroloog, telefoon 023 558 8940 of met Ley Sander, neuroloog telefoon 023 558 8991.

Sollicitatie

Interesse? Dan zien we zowel je motivatiebrief als je curriculum vitae graag voor 1 maart a.s. tegemoet via de link 'direct solliciteren' hieronder. Vermeld hierbij het vacaturenummer 1905.17/RT. Na insturen van je sollicitatie krijg je via e-mail een bevestiging van ontvangst. Het kan zijn dat deze terecht komt tussen de ongewenste e-mail of spam. Hou daarom je spam of ongewenste e-mail in de gaten.
Het inwinnen van referenties maakt deel uit van de procedure. Met je sollicitatie geef je SEIN toestemming om tijdens de sollicitatieprocedure eventueel je profiel op zakelijke social media op te zoeken. Bij aanstelling dien je een Verklaring Omtrent Gedrag te kunnen overleggen.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 11 maart.