Functienaam

Adviseur Huisvesting

Aantal uren per week

36 uur per week

Werkplek

De afdeling Facilitair & Vastgoed richt zich op het efficiënt en effectief faciliteren (advies, regie en uitvoering) van de instelling en het primaire proces in het bijzonder, door het leveren van diensten en producten op de facilitaire gebieden en vastgoed, op de locaties Cruquiushoeve te Cruquius en Meer & Bosch te Heemstede.

In totaal bestaat de afdeling Vastgoed uit 16 medewerkers, die gezamenlijk zorgdragen voor het beheer van ruim 40 vastgoedobjecten en 25 hectare terrein. De afdeling transformeert zich van Technisch Bedrijf naar Vastgoed. Een belangrijk aspect bij deze coördinatie van werkzaamheden is de afstemming met de gebruikers van gebouwen, ook wel “interne klant” genoemd. De standplaats van deze functie is ‘de Cruquiushoeve’ te Cruquius. 

Functie

De adviseur huisvesting is verantwoordelijk voor het adviseren op het gebied van de functionaliteit en het gebruik van huisvesting en informeert en adviseert tijdig management  (RVE Directeuren en managers ondersteunende diensten) over ontwikkelingen op het gebied van huisvesting binnen hun organisatie onderdeel.

Omschrijving van functie-inhoud en (kern)taken

* Stelt huisvestingsbeleid en –regels op.
* Draagt zorg voor periodieke managementrapportages met betrekking tot het ruimtebeheer.
* Behandelt ruimteaanvragen en stelt huisvestingsplannen op.
* Onderhoudt contacten met klantcontactpersonen en de front- en backoffice van Facilitair & Vastgoed.
* Onderhoudt contacten met derden t.b.v. de huur en verhuur van gebouwen en/of onderdelen daarvan en realiseert het opstellen en afsluiten van huur- en dienstverleningsovereenkomsten hierbij.
* Levert een bijdrage voor het actueel houden van het Strategisch Vastgoed Plan en zorgt voor de verbinding met het Meer Jaren Onderhoud Plan.
* Neemt deel aan diverse vastgoed-, huisvestings- of bouwprojecten welke onder de regie en/of uitvoering van Facilitair & Vastgoed worden gerealiseerd en kan hierbij fungeren als projectleider. Stelt in dat geval projectplannen op en bewaakt de voortgang van deze projecten.

Profiel

* Je bent in het bezit van passend HBO denk en werkniveau, enkele jaren ervaring in een soortgelijke advies of beheer functie.
* Je hebt ervaring met leiding en sturing geven aan middelgrote projecten of deelprojecten van grootschalige projecten en participeert in grote projecten.
* Je kunt goed verbinding maken tussen mensen onderling, maar ook tussen werkprocessen.
* Een klantvriendelijke, professionele, open en betrokken houding naar cliënten, medewerkers en collega’s is benodigd, evenals goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse taal.

Wij bieden

Het salaris is conform de CAO Ziekenhuizen, functiegroep 55, maximaal € 3.917,-  bruto per maand bij een volledig dienstverband en een eindejaarsuitkering en vakantietoeslag van elk 8,33% .
Op basis van een persoonlijk ontwikkelingsprofiel behoort scholing of training tot de mogelijkheden. De arbeidsovereenkomst is voor de duur van een jaar met de intentie tot vaste aanstelling. 

Informatie

Liever eerst meer informatie? Neem dan contact op Peter Bik (Unit Manager Vastgoed):  023 5588317 of e-mail pbik@sein.nl.

Sollicitatie

Interessant? Je motivatiebrief en je curriculum vitae zien we graag onder vermelding van bovenstaand vacaturenummer tegemoet via de link 'direct solliciteren' hieronder. Na insturen van je sollicitatie krijg je via e-mail een bevestiging van ontvangst. Het kan zijn dat deze terecht komt tussen de ongewenste e-mail of spam. Hou daarom je spam of ongewenste e-mail in de gaten. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van de procedure. Met je sollicitatie geef je SEIN toestemming om tijdens de sollicitatieprocedure eventueel je profiel op zakelijke social media op te zoeken.
Bij aanstelling dien je een Verklaring Omtrent Gedrag te kunnen overleggen.