EMU voor EEG-registratie

Uw behandelend arts heeft een langdurige EEG-registratie voorgeschreven. EEG staat voor elektro-encefalogram. De EEG-registratie wordt gemaakt op de Epilepsy Monitoring Unit (EMU), een afdeling in de Koningin Emma Kliniek van SEIN in Heemstede.

EEG

Een EEG registreert de hersenactiviteit. Voor het maken van de EEG plakt de laborant, met behulp van een gaasje, elektroden op uw hoofd. Dit kan vervelend aanvoelen, maar doet geen pijn. Elektroden zijn verzilverde metalen plaatjes die de elektrische signalen van de hersenen doorgeven aan een EEG-toestel. Als iemand tijdens de EEG-registratie een aanval krijgt, is dit meestal te zien op het EEG.

Video- en audio-opname

Op de EMU verblijft u langer dan een uur tot maximaal vijf dagen. De duur van uw verblijf hangt af van de vraagstelling van uw neuroloog. U verblijft in een eenpersoonskamers. Gedurende de gehele registratie worden er video- en audio-opnamen gemaakt. In de kamer zijn drie camera's aanwezig, een infrarood lamp (om ook 's nachts video-opnamen te kunnen maken) en uitluisterapparatuur. Als uw kind voor een EEG-registratie komt, is het uiteraard mogelijk om bij uw kind te overnachten.

Wie werken er

Op de EMU werken neurologen, Physician Assistentartsen in opleiding tot neuroloog, KNF laboranten en verpleegkundigen.