Vrijwilligers

Op deze pagina

Interview vrijwilliger Marieke

Wat Marieke het meeste is bijgebleven uit de coronatijd is dat je nergens meer naartoe mocht. Daardoor kon ze niks meer doen met de bewoners. Of het moest op anderhalve meter afstand. Dat vindt ze minder leuk. Doordat ze geen vrijwilligerswerk meer kon doen, miste Marieke het contact met de bewoners, en ook de regelmaat in haar leven.

De coronamaatregelen die genomen werden, waren voor Marieke goed en duidelijk. Ze had er alle begrip voor. Maar ze vond het wel moeilijk om afstand te bewaren. De uitleg vanuit vrijwilligerswerk en de afdeling recreatie was goed. Ze had het fijn gevonden als de begeleiding van Wonen wat meer van zich had laten horen.

Marieke had niet het idee dat ze iets anders had kunnen doen of nog iets meer had kunnen betekenen voor SEIN. Dat kon en mocht ook niet. En ze moet ook aan zichzelf en haar omgeving denken. Ze denkt dat het anders is als je bij SEIN werkt in plaats van vrijwilliger bent. Ooit gaat het weer gewoon worden, verwacht Marieke. Dat zal nog even duren, maar ze is positief.