Psycholoog/ orthopedagoog

Op deze pagina

Anne-Rose Tiebie, psycholoog

Wat is je het meest bijgebleven uit de coronatijd?

Corona heeft laten zien dat we flexibel kunnen werken. Maar ook dat afspraken die voorheen golden niet altijd de beste waren. Iedereen was gemotiveerd om de crisis aan te pakken! Elke discipline zocht een manier om een steentje bij te dragen.

Wat had de meeste impact op jou in deze tijd? Wat was de grootste verandering?

Doordat ik thuiswerkte was ik op afstand betrokken bij de teams. Hierdoor stond ik een stuk verder van de groepen af. Dat was wennen. De balans tussen thuis en op locatie werken, was lastig te vinden. Dit was ook heel persoonlijk, omdat elke collega hier anders in stond.

Wat wil je vasthouden uit deze tijd?

Dat er gekeken wordt naar wat de cliënt echt nodig heeft. En dus niet naar de algemene regels die gelden voor heel SEIN. Dagbesteding is hierbij een mooi voorbeeld. Waar het eerst de norm was dat iedereen zeven of negen dagdelen dagbesteding had, kijken we nu veel meer naar wat de cliënt echt nodig heeft. Daarnaast kan thuiswerken makkelijker en is dit efficiënter ook op sommige momenten.

Wat wil je SEIN nog meegeven?

Elke cliënt is anders en heeft andere dingen nodig en dit kan per moment verschillen. Maatwerk bij de doelgroep is van belang. Probeer zo weinig mogelijk vast te leggen in vaste afspraken die gelden voor heel SEIN. Door flexibel en goed aan te sluiten bij de behoefte van de cliënt verbeter je de kwaliteit van zorg.