Nachtzorg

Op deze pagina

Lucas Baarsen, coördinator Nachtzorg


Wat is je het meest bijgebleven uit de coronatijd?

De professionaliteit binnen de organisatie, de onderlinge (geruisloze), flexibele, samenwerking en de kwaliteit op elk niveau. Dan denk ik aan de uitwerking van protocollen, de informatievoorziening en de communicatie op de achtergrond of direct naar cliënten, vertegenwoordigers en medewerkers.

Wat was het meest impactvol voor jou in deze tijd? Wat was de grootste verandering?

Het verdriet wat zich voor je ogen afspeelt heeft de meeste impact. Verdriet op sociaal gebied, gezondheid, maatschappelijk, economisch. Maar ook op werk bij cliënten, collega’s en naast het werk op privégebied. Ook de grote aanpassingen die ik en de mensen om mij heen moeten doen, hadden impact. Vooral dingen laten om het virus zoveel mogelijk in te dammen. De grootste verandering voor mij persoonlijk is de anderhalvemetersamenleving en het thuiswerken. Dat er wat minder (lucht)verkeer is, is een mooie bijkomstigheid.

Wat wil je vasthouden uit deze tijd?

Dat weet ik niet.

Wat wil je SEIN nog meegeven?

Ik ben trots hiervan onderdeel te zijn. Het is heel fijn om met elkaar te werken binnen de organisatie.

 

Lucas van Baarsen

Wendy Geurts, nachtzorgmedewerker

Wat is je het meest bijgebleven uit de coronatijd?

De intense teleurstelling, het verdriet en de boosheid van cliënten op de maatregelen die nageleefd moesten worden, blijven me bij. Er was verontwaardiging dat het allemaal zo maar kon en mocht. Soms moest ik praten als Brugman, dus met grote overtuigingskracht, om cliënten de nacht door te krijgen.

Wat was het meest impactvol voor jou in deze tijd? Wat was de grootste verandering?

De impact voor mijzelf op het werk was niet veel anders dan het praten met cliënten. We spraken over corona, de maatregelen, het vaccin en wanneer het klaar is. Privé waren er natuurlijk wel grote veranderingen. Als alleenstaande ouder met jonge kinderen ondervind je die al snel. Je wereld wordt heel erg klein.

Wat wil je vasthouden uit deze tijd?

Er is niets wat ik aan deze periode zou willen vasthouden. Zoveel negativiteit in mijn leven wil ik niet meer.

Wat wil je SEIN nog meegeven?

Ik wil graag meer duidelijkheid in protocollen voor quarantaine en betere communicatie in de overdracht hierover. Dan kom je als nachtdienst niet voor verrassingen te staan.