Wonen en logeren

Op deze pagina

Binnen de woonzorg van SEIN gelden op dit moment de onderstaande afspraken en maatregelen. Er gelden andere afspraken voor afdelingen en gebouwen die in quarantaine zijn. Indien dat zich voordoet, informeren wij de familie en vertegenwoordigers van de bewoners voor wie dit geldt.

Mondkapjesplicht

Op dit moment geldt er een mondkapjesplicht voor alle medewerkers en bezoekers van gebouwen van Lang Verblijf. In de woongebouwen, dagbestedingsgebouwen en het gezondheidscentrum dragen alle medewerkers en bezoekers dus een mondneusmasker. De mondkapjesplicht is in juli weer ingesteld vanwege de hard opgelopen besmettingen binnen Nederland.

Bezoek en verlof

Bezoek is welkom op de kamer van de bewoner of buiten. Bezoek moet vooraf worden afgestemd met de begeleiding. 

De bewoners van SEIN vormen een bubbel met de eigen woning. In overleg met de begeleiding mogen zij wel op bezoek bij een bewoner van een andere woning. 

Bewoners kunnen ook met verlof mits iedereen in het huishouden klachtenvrij is. De familie maakt afspraken met de begeleiding over de frequentie en het tijdstip van halen en brengen. Voor het ophalen en terugbrengen nemen zij ook een gezondheidschecklist door. 

Dagbesteding

Cliënten kunnen naar dagbesteding en hebben daarbij alleen contact met cliënten van dezelfde woning. We proberen het besmettingsrisico zo klein mogelijk te houden door de cliënten van een woning met elkaar in een 'bubbel' te houden. Sporten kan volgens een vast rooster met alleen cliënten van dezelfde woning.

Logeerhuis

Het logeerhuis is op dit moment open.

Vaccineren van bewoners

Inmiddels hebben in Cruquius, Heemstede en Zwolle alle bewoners waarvoor toestemming was twee vaccinaties gehad tegen het coronavirus. We zijn blij dat ruim 90% van de volwassen bewoners gevaccineerd is. 

Coronabewijzen

Om te kunnen reizen naar andere landen of toegang te krijgen tot bepaalde activiteiten is een coronabewijs nodig. Gevaccineerde cliënten kunnen een coronabewijs krijgen door de Coronacheck app te downloaden via Coronacheck.nl, de Playstore of Appstore. SEIN vult geen gele vaccinatieboekjes in. 

Testen

Medewerkers en bewoners worden getest op het coronavirus als zij verschijnselen hebben die passen bij het virus. Is er een medewerker of bewoner positief getest? Dan testen wij alle medewerkers en bewoners die nauw contact hebben gehad. Dat doen wij op de vijfde dag na het laatste contact.

Ontwikkelingen

Wij houden de situatie nauwlettend in de gaten en hanteren strenge hygiënemaatregelen. 

SEIN volgt de landelijke maatregelen en versoepelingen. Wanneer de overheid nieuwe maatregelen of versoepelingen invoert, gelden die ook voor de bewoners en medewerkers van SEIN.