Epilepsie en corona

Op deze pagina

Wij krijgen veel vragen van mensen met epilepsie over COVID-19, over het vaccin en over de mogelijke effecten hiervan op hun ziektebeeld. De meest voorkomende vragen en de antwoorden hierop, staan ook op de website van EpilepsieNL. Onze specialisten geven waar mogelijk extra informatie bij deze vragen.

Veelgestelde vragen

16 jaar en ouder

De antwoorden op deze vragen gelden voor personen van 16 jaar en ouder, zonder stoornis aan het afweersysteem en die niet zwanger zijn. Als er ontwikkelingen of nieuwe inzichten zijn, delen wij deze informatie met u.  

Mocht u ondanks deze antwoorden toch nog vragen hebben waarvan u echt denkt dat deze belangrijk zijn voordat u wordt gevaccineerd,  neem dan contact op met uw behandelend neuroloog van SEIN. 

Afwegen van risico’s

Bedenk dat een eventueel risico van vaccinatie altijd moet worden afgezet tegen de kans op het krijgen van de infectie zonder gevaccineerd te zijn en de gevolgen die een besmetting met zich meebrengt voor de gezondheid. In het geval van COVID-19 zal deze afweging vrijwel altijd in het voordeel van de vaccinatie uitvallen.