Interesse in wonen of dagbesteding

Bent u geïnteresseerd in wonen of dagbesteding bij SEIN? U kunt natuurlijk langskomen op de open dag. Maar u kunt altijd een afspraak maken voor een rondleiding. Dat kan ook op de locaties Meer en Bosch in Heemstede en Fonteinkruid in Zwolle.

Neem gerust contact op met de afdeling Zorgbemiddeling via telefoon: 023-558 8416 of e-mail: zorgbemiddeling@sein.nl

HomeOpen dag

Kom zaterdag 17 maart kijken op De Cruquiushoeve!

Iedereen is van harte welkom op De Cruquiushoeve om een kijkje te nemen bij de langdurige zorg voor mensen met epilepsie. De Cruquiushoeve is een autoluw terrein met woonvoorzieningen, dagbesteding, een zwembad, manege, kinderboerderij en school De Waterlelie.

Wat is er te doen?

 • Rondleiding diverse woningen
  Er zijn rondleidingen door diverse woonvoorzieningen waaronder zowel een gebouw voor kinderen en jongeren als gebouwen voor volwassenen.
 • Dagbesteding
  In het weekend zijn de cliënten in hun woning en niet op de dagbesteding. U bent welkom voor informatie de dagbestedingsmogelijkheden bij SEIN en een kijkje in diverse ruimtes bij de dagbesteding en een snoezelruimte.
 • Winkel Eigenwijz
  In Winkel Eigenwijz worden producten verkocht die zijn gemaakt op de dagbesteding. Van de opbrengsten worden weer nieuwe materialen gekocht voor de bewoners. U bent van harte welkom voor een bezoek aan de winkel.
 • Manege
  Bij manege De Cruquiushoeve kunt u meer te weten komen over paardrijden voor mensen met een beperking en therapeutisch paardrijden. De manege is zaterdag 17 maart geopend van 9.00 tot 15.00 uur.
 • School De Waterlelie en LWOE
  De Waterlelie is een school voor speciaal onderwijs voor kinderen en jongeren van 4 tot 20 jaar met epilepsie, een neurologische aandoening en/of andere beperkingen. Kom meer te weten over onderwijs en over het Landelijk Werkverband Onderwijs en Epilepsie. De deskundigen staan u tijdens de open dag graag te woord.
 • Wandeling terrein
  Uiteraard kunt u een wandeling maken over het terrein in Cruquius. Op termijn wordt een deel van het terrein afgestoten voor woningbouw: landgoed Wickevoort.
 • Consumpties
  Op de centrale plek in het DAC staan koffie, thee en wat andere dranken klaar voor u. In de koestal (direct naast de manege) kunt u terecht voor een lunch of versnapering tegen betaling (tussen 13.15 en 17.00 uur).

Praktische informatie

De Cruquiushoeve is goed bereikbaar met de auto, fiets of bus 340. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid op het terrein.

Het Diensten- en activiteitencentrum (DAC) is de centrale plek op de open dag (zie de plattegrond rechts). Van hieruit kunt u naar de rondleidingen. U krijgt hier ook een plattegrond mee van het terrein.

Hoe ervaren cliënten het wonen bij SEIN?

"Zelf kunnen beslissen waar mogelijk"

Jeanette Wentink woont al heel lang bij SEIN. "Het was vroeger veel strenger allemaal. Nu is er minder bemoeienis, meer persoonlijke en lieve begeleiding en meer vrijheid; zelf kunnen beslissen waar mogelijk. Ik ben drie dagdelen per week bij Work@SEIN (sorteerwerk) en twee dagdelen creatief actief in het huiskamerproject. Ik heb looptraining om mijn spieren soepel te houden en met mooi weer fiets ik met een vrijwilliger. Ik wil hier graag blijven wonen, want ik heb het hier prima naar mijn zin!" 

'Ik zou niet anders meer willen'

Hendrik en Heleen Schram zijn getrouwd en wonen samen bij SEIN op De Cruquiushoeve. Ze gaan beiden met plezier naar de dagbesteding. Heleen: ‘Ik werk in Winkel Eigenwijz, dat is heel afwisselend. Soms help ik ook met het maken van kaarten of slingers van vogelvoer. Ik zou niet anders meer willen. Ik ga ook één keer per week zwemmen en ook nog een keer sporten. Hendrik: ‘Ik werk in de Koestal. Dat is een horecagelegenheid. Het is leuk werk en je ziet veel verschillende mensen. Ik hou ook de hygiëne in de gaten. Dat is best verantwoordelijk werk.’