HomeOpen dag

SEIN opent haar deuren tijdens de Week van Zorg en Welzijn

In de week van 13 tot en met 18 maart is het de Nationale Week van Zorg en Welzijn. Tijdens deze week openen zorg- en welzijnsorganisaties uit heel Nederland hun deuren voor belangstellenden. Ook SEIN doet mee. U bent van harte welkom.

Kom zaterdag 18 maart kijken op De Cruquiushoeve!

De Cruquiushoeve in Cruquius is een autoluw terrein met woonvoorzieningen, dagbesteding, een zwembad, manege, kinderboerderij en school De Waterlelie.

Wat is er te doen?

Diensten- en activiteitencentrum (DAC):

Het DAC is de centrale plek op de open dag. Hier krijgt u te horen bij welke woning u op welk tijdstip terecht kunt voor de rondleiding. U krijgt hier ook een plattegrond mee van het terrein.

In Winkel Eigenwijz kunt u zien welke mooie producten allemaal worden gemaakt op de dagbesteding. U kunt ook een kijkje nemen in een snoezelruimte en het zwembad van SEIN.

Kom zo meer te weten over wonen en dagbesteding, werken en stages bij SEIN, school De Waterlelie en specifieke problemen en zorg voor mensen met epilepsie.

Woningen:

Er zijn rondleidingen door diverse woonvoorzieningen: een gebouw voor kinderen en jongeren, een gebouw voor volwassenen en een gebouw voor meer zelfstandige cliënten met een appartement.

Er zijn rondleidingen in de woonvoorzieningen om 11.00, 11.30, 13.30, 14.00, 14.30, 15.00 en 15.30 uur. Vanwege lunch en rusten van de bewoners zijn er geen rondleidingen tussen 12.00 en 13.30 uur. Een rondleiding duurt ongeveer 30 minuten.

Nachtzorg:

Ook de nachtzorg geeft rondleidingen op 18 maart. Kom kijken en kom meer te weten over het akoestisch uitluistersysteem en de andere mogelijkheden en specifieke zorg die in de nacht wordt geboden aan alle cliënten van SEIN.

Terrein: 

Maak een wandeling over het mooie groene terrein van SEIN en bezoek de kinderboerderij en manege (open tot 14.00 uur). In de koestal (direct naast de manege) kunt u terecht voor een lunch of versnapering tegen betaling (tussen 13.15 en 17.00 uur).

Hoe ervaren cliënten het wonen en medewerkers het werken bij SEIN?

"Zelf kunnen beslissen waar mogelijk"

Jeanette Wentink (73) woont al heel lang bij SEIN. "Het was vroeger veel strenger allemaal. Nu is er minder bemoeienis, meer persoonlijke en lieve begeleiding en meer vrijheid; zelf kunnen beslissen waar mogelijk. Ik ben drie dagdelen per week bij Work@SEIN (sorteerwerk) en twee dagdelen creatief actief in het huiskamerproject. Ik heb looptraining om mijn spieren soepel te houden en met mooi weer fiets ik met een vrijwilliger. Ik zou hier graag willen blijven wonen, want ik heb het hier prima naar mijn zin!" 

'Ik zou niet anders meer willen'

Hendrik en Heleen Schram zijn getrouwd en wonen samen bij SEIN op De Cruquiushoeve. Ze gaan beiden met plezier naar de dagbesteding. Heleen: ‘Ik werk in Winkel Eigenwijz, dat is heel afwisselend. Soms help ik ook met het maken van kaarten of slingers van vogelvoer. Ik zou niet anders meer willen. Ik ga ook één keer per week zwemmen en ook nog een keer sporten. Hendrik: ‘Ik werk in de Koestal. Dat is een horecagelegenheid. Het is leuk werk en je ziet veel verschillende mensen. Ik hou ook de hygiëne in de gaten. Dat is best verantwoordelijk werk.’

"Je kan echt het verschil maken met elkaar"

Rik Wierenga: "Ik vind mijn werk bij SEIN heel bijzonder. Als professional speel je zo’n belangrijke rol in het leven van de cliënten. Je kan echt het verschil maken met elkaar. Ik zeg daarbij met nadruk met elkaar omdat een team bestaat uit veel verschillende begeleiders vanuit allerlei verschillende disciplines. Wij zijn samen steeds op zoek naar de best passende ondersteuning aan onze cliënten en zien daarvan ook de resultaten. Het is heerlijk wanneer dat lukt!"

"Zo gaan leren en werken heel goed samen!"

Tjeerd Oosterhoff: "Ik werk bij SEIN en ben nog in opleiding. Dat gaat goed samen en ik kan veel in werktijd doen. Ik word goed begeleid en heb een eigen praktijkbegeleider waar ik altijd op kan terugvallen. Tijdens de opleiding werk je op verschillende afdelingen waardoor je veel ervaring opdoet. Daarnaast werken hier leuke collega’s en is er een fijne sfeer. Zo gaan leren en werken heel goed samen!"