Online Zorg bij SEIN

Binnen de zorg wordt internet als ondersteuning bij de behandeling steeds belangrijker. Daarom biedt SEIN u ook online zorg aan. We bieden beeldconsulten aan; u heeft dan contact met de neuroloog, verpleegkundig specialist, psycholoog of physician assistant via uw eigen computer, laptop, tablet of mobiele telefoon. Ook is het mogelijk een deel van uw psychologische behandeling online te volgen, of u ontvangt een vragenlijst via de speciaal beveiligde online zorg omgeving.

Met uw behandelaar bespreekt u of uw consult, of een deel van uw psychologische behandeling, online kan worden uitgevoerd. Het eerste consult vindt altijd plaats op onze polikliniek.

U hoeft niet naar SEIN toe te komen
Een beeldconsult, online behandeling of het invullen van een vragenlijst kan vanuit huis of vanaf een andere gewenste plek plaatsvinden. Het voordeel van een beeldconsult is dat u en de behandelaar elkaar zien. Bovendien hoeft u niet naar SEIN toe te komen. Dit scheelt reiskosten en tijd.

Om gebruik te maken van beeldconsulten

Om veilig gebruik te maken van beeldconsulten, moet u het programma Vidyo downloaden. Deze moet u gedownload hebben voorafgaand aan uw afspraak voor een proefverbinding. Tijdens de proefverbinding wordt bekeken of het downloaden is gelukt en worden eventuele problemen opgelost. Door op de button te klikken komt u op de pagina waar u Vidyo kunt downloaden. 

Veel gestelde vragen

/

Wat is een online behandeling?

Bij een online behandeling spreekt u met uw psycholoog af om naast de afspraken bij SEIN ook een deel van uw behandeling via internet te volgen. Online zorg ondersteunt uw behandelproces en uw behandelaar weet gedetailleerd hoe het met u gaat. We bieden u hiermee nieuwe mogelijkheden, bovendien bespaart u tijd en reiskosten.

Wat is een beeldconsult?

Bij een beeldconsult komt u niet naar SEIN toe. In plaats daarvan heeft u contact met uw behandelaar vanuit uw eigen huis of een andere gewenste plek. U ziet elkaar via de camera op uw computer, laptop, tablet of mobiele telefoon. Het contact verloopt via een beveiligde website en het gesprek wordt niet opgenomen.

Wat voor apparatuur heb ik nodig (voor een beeldconsult)?

Een computer, laptop, tablet of smartphone van 2011 of later met een webcam, een speaker en een microfoon. Ondersteunende besturingssystemen zijn:

  • Windows Vista (of hoger)
  • Mac OS X (of hoger)
  • iOS 7 (of hoger)
  • Android 4 (of hoger)
  • iPad 2 (of hoger)

Wat niet wordt ondersteund:

  • Windows XP (Microsoft ondersteunt dit niet meer)
  • Internet explorer 8 (en lager)
  • Blackberry smartphone
  • Linux varianten
Hoe weet ik welke eigenschappen mijn apparaat heeft?

Windows
Klik op de START knop en ga naar "Deze computer". Ga er met de muis opstaan en druk op de rechtermuisknop. Klik op “eigenschappen”.

iPhone
Voor welke versie iPhone u heeft: http://support.apple.com/nl-nl/HT3939

iPad
Voor welke versie iPad u heeft: http://support.apple.com/nl-nl/HT5452

Android telefoon of tablet
1.Ga naar “Settings“
2.Kies “About Device” (de woorden wijken per fabrikant af, zoals “About Phone” of “Device“)
3.Kies “Software Information“,
4.Er zou nu een regel moeten verschijnen met “Android version” gevolgd door het versie nummer

Mac
Voor de systeeminformatie van uw Mac gaat u naar: "Over deze Mac".

Ik gebruik een ander apparaat dan de vorige keer. Kan dat?

Ja, dat kan. Zolang dit apparaat een videocamera, speaker en microfoon heeft .
LET OP: Als u een beeldconsult wilt voeren vanaf een apparaat waarmee u niet eerder hebt ingelogd, moet u eerst weer Vidyodesktop installeren. Dit wordt u automatisch gevraagd.

 

 

Wanneer kom ik in aanmerking voor een beeldconsult of online behandeling?

Wanneer u door uw huisarts of medisch specialist verwezen bent naar SEIN, vindt het eerste consult altijd plaats op onze polikliniek.  Voor  vervolgafspraken geldt, dat wordt besproken of uw consult via een beeldconsult kan plaats vinden. Of een deel van uw psychologische behandeling online uitgevoerd kan worden. Dit gaat in overleg met uw neuroloog, verpleegkundig specialist, psycholoog of physician assistant.

Welke behandelaren binnen SEIN werken met online zorg?

Zowel binnen de epilepsiezorg als bij het Slaap-Waakcentrum wordt gewerkt met beeldconsulten. Het gaat om de neurologen en Verpleegkundig Specialisten. In Noord- en Oost-Nederland bieden ook de Physician Assistants beeldconsulten aan.

Onze psychologen bieden ook een aantal behandelingen (deels) online aan.

Wat zijn de voordelen van online zorg?

• U bespaart tijd en reiskosten
• Een beeldconsult of online behandeling is laagdrempelig
• SEIN gaat als organisatie mee in de nieuwste digitale ontwikkelingen

Werkt een beeldconsult net zo goed als een face-to-face gesprek?

Ja, in principe werkt het hetzelfde als een telefonisch consult of een face-to-face consult. Uw behandelaar weet welke vragen gesteld moeten worden om u verder te helpen.

Wat kost een beeldconsult?

Een beeldconsult valt onder de reguliere zorg die wij bieden. Meer over de kosten van diagnose en behandeling vindt u op sein.nl/kosten

Is een beeldconsult of online behandeling wel veilig?

Ja, want u logt in bij een speciale beveiligde website. Dit is veilig. Beeldconsulten worden niet opgenomen.

Wat moet ik doen wanneer ik een melding over 'portaalcode' zie?

Soms krijgt u een melding om een portaalcode in te voeren. Dit moet u doen:

1. Bij het downloaden van de Vydio app kunt u de melding gewoon wegklikken.

2. Bij het opstarten van een beeldconsult moet u de melding NIET wegklikken. U hoeft nu niets te doen. De melding verdwijnt vanzelf. Soms duurt dit even, dat komt door een eventuele firewall.

U bent online maar het systeem zegt van niet. Hoe kan dit? Privé modus.

Het kan voorkomen dat het systeem aangeeft dat u niet online bent, u ziet dan een grijs bolletje in plaats van een groen bolletje. Het kan zijn dat uw browser in de zogenaamde privé modus staat. Dit kunt u zelf in de instellingen van de browser uitschakelen.

Voor de meest voorkomende browser, vindt u hieronder de linkjes naar hoe u de privé modus uitschakelt.


Chrome (ook android apparaten)

Internet Explorer

Safari (iPhone/iPad)