HomeWoonzorg en dagbestedingNachtzorgNachtzorg Cruquiushoeve/M&B

Nachtzorg op locaties De Cruquiushoeve en Meer en Bosch

Met het akoestisch waaksysteem zorgt de nachtzorg van De Cruquiushoeve en Meer en Bosch ervoor dat bewoners veilig en ongestoord slapen.

Nachtdienst per wijk

Het terrein van De Cruquiushoeve en het terrein van Meer en Bosch zijn ‘s nachts opgedeeld in wijkjes van twee tot drie woongebouwen met totaal zo’n tachtig bewoners. Zo’n wijkje heeft elke nacht steeds twee medewerkers van een vast team. Zowel voor de bewoners als de medewerkers is dit erg prettig. De nachtdienst is zo een vertrouwd gezicht voor de bewoners.

Akoestisch waaksysteem

Met het Akoestisch waaksysteem kan de nachtzorg alle ruimtes (slaapkamers, woonkamers, sanitaire ruimtes en gangen) op de locaties uitluisteren. Wanneer een bewoner een epileptische aanval krijgt, hoort de nachtzorg dit via het uitluistersysteem. Er kan dan direct actie worden ondernomen.
Het uitluistersysteem biedt bewoners een ongestoorde nachtrust. Dankzij het systeem hoeft er namelijk niet constant iemand aanwezig te zijn. Het systeem is het extra paar oren om alle bewoners ’s nachts extra in de gaten te houden.

Geavanceerd

Het uitluistersysteem is zeer geavanceerd. Zo kunnen camera’s worden aangesloten als dat voor een speciale hulpvraag nodig is, of een deurverklikker activeren wanneer een cliënt dwaalt na een aanval. Ook Epi-Care’s zijn aangesloten op het bewakingssysteem. Een Epi-Care is een matje onder de matras dat wordt geactiveerd bij schokkende bewegingen.

Team nachtzorg

Iedere nacht is er een nachtcoördinator aanwezig. De nachtcoördinator is het aanspreekpunt voor alle nachtzorgmedewerkers van beide locaties. Na afloop van de dienst worden alle bijzonderheden weer overgedragen aan de dagdienst. Daarnaast bestaat het team nachtzorg uit gediplomeerde verpleegkundigen en medewerkers met veel ervaring. Zij staan borg voor kwaliteit van zorg: een veilige gedachte.