Ook voor kinderen die al veel zorg hebben

KIDS is er voor: 

Kinderen en jongeren met epilepsie en een verstandelijke beperking tot en met 21 jaar die zijn vastgelopen in hun ontwikkeling of de behandeling hiervan.

KIDS draait sinds juni 2016 voor kinderen die bij SEIN wonen. Dat gaat zo goed dat KIDS dezelfde interdisciplinaire aanpak nu ook inzet voor kinderen die niet bij SEIN wonen.

Soms zoeken ouders al jaren naar de juiste zorg voor hun kind. Bij een kind dat vele beperkingen heeft, kan de focus op iets anders zijn komen liggen dan op epilepsie. KIDS kan in zo'n geval het behandelteam van het kind ondersteunen met adviezen die te maken hebben met epilepsie. Voor sommige kinderen en hun ouders is KIDS een uitkomst gebleken.

Het komt voor dat KIDS testen opnieuw uitvoert, bijvoorbeeld omdat de resultaten verjaard zijn of omdat wetenschappers nieuwe inzichten hebben opgedaan. Het komt ook voor dat KIDS nieuwe ideeën opdoet, doordat KIDS een andere samenstelling heeft, het kind in een andere fase is beland of een combinatie van factoren. Soms is een kind al geholpen met eenvoudige ingrepen. Het kan zijn dat alleen ouders en begeleiders iets moeten veranderen, zoals bij het advies 'meer rust tijdens het eten'.

KIDS werkt nauw samen met ervaringsdeskundige ouders en-of vaste verzorgers. KIDS vindt hun stem belangrijk en bespreekt iedere stap met hen. Bij KIDS gaat het om samen groeien.