Functienaam

Muzikaal begeleider

Aantal uren per week

flexibel in te delen aantal uren per week

Geestelijke verzorging

De twee geestelijk verzorgers van SEIN zijn werkzaam binnen de locaties ‘De Cruquiushoeve’ te Cruquius en ‘Meer & Bosch’ te Heemstede. De geestelijk verzorgers willen een bijdrage leveren aan het geestelijk welzijn van mensen met epilepsie, hun betrokkenen en begeleiders.
Rituelen die aansluiten bij de doelgroep vormen een belangrijk deel van het werk. Dat geldt ook voor gesprekken met cliënten, individueel of in groepsverband. Als geestelijk verzorgers zoeken we naar zinvolle activiteiten. Voor mensen met epilepsie is muziek vaak een goede manier van communiceren. Wat in een gewoon gesprek niet altijd lukt, kan soms in een lied wel worden overgebracht.

Functie

SEIN zoekt per direct een muzikale duizendpoot die in samenwerking met de geestelijk verzorgers bestaande en toekomstige activiteiten op het raakvlak van muziekbeoefening en zingeving vorm en inhoud kan geven. De huidige muzikaal begeleider wil in verband met een verhuizing naar een andere regio graag het (dirigeer)stokje overdragen aan een muzikale duizendpoot met bijvoorbeeld een achtergrond als docent muziek en koordirectie, maar iemand met een muziek-therapeutische achtergrond zou ook goed aansluiten. De volgende activiteiten vinden plaats:
1.   Muziekgroep de Paradijsvogels
Deze bestaat uit 2 groepen van ieder ongeveer 15 mensen: een op locatie Meer en Bosch (Heemstede) en een op locatie de Cruquiushoeve (Cruquius). Zij komen beurtelings op woensdagavond van 19.00 – 20.30 uur bij elkaar; aantal keren per jaar: 40 avonden; 8 keer per jaar verleent de muziekgroep medewerking aan de zondagse kerkdiensten en verzorgt mede de kerstvieringen (3 middagen) op de Cruquiushoeve. Taken:
·         In samenwerking met de geestelijke verzorging vaststellen van thema/repertoire;
·         Muzikale verzorging: muzikale begeleiding, instuderen van liederen en het onderhoud en de verzorging van de instrumenten;
·         Begeleiden van de woensdagavonden en kerkdiensten;
·         Met behulp van geestelijk verzorgers en vrijwilligers de cliënten met een vaak meervoudige en complexe of verstandelijke beperking de juiste muzikale begeleiding geven;
·         In samenwerking met de geestelijke verzorging maken van een kerstmusical, met name de muzikale invulling daarvan.
2.   Kind en muziek middagen
Per jaar zijn er ongeveer 3 blokken van 5 woensdagmiddagen van 15.30 – 16.30 uur, waarvan 2 in het voorjaar en een blok in de herfst; ook aan de kerstviering in december wordt deelgenomen. Taken:
·         In samenwerking met de geestelijke verzorging vaststellen van het thema/repertoire;
·         Begeleiden van de woensdagmiddagen en kerstviering.
3.   Zomerkoor/kerstkoor
Deze ad hoc-koren worden samengesteld voor een periode van 6 weken voorafgaand aan de kerstviering en zomerfeest. Het koor bestaat uit cliënten en mensen van buiten de instelling onder het motto: ‘samen zingen verbindt’. De oefenavonden vinden doorgaans plaats op Meer en Bosch op zondagavond van 19.30 – 20.30 uur. Taken:
·         In samenwerking met de geestelijke verzorging vaststellen van het repertoire;
·         Kunnen leiden/dirigeren/muzikaal begeleiden van een groep mensen/koor.

Profiel

·         De muzikaal begeleider heeft affiniteit met kerk en geloof;
·         De muzikaal begeleider kan omgaan met cliënten van allerlei niveaus en kan goed samenwerken met vrijwilligers;
·         De muzikaal begeleider speelt piano en evt. een ander instrument.

Wij bieden

Een aanstelling op ZZP-basis zou goed aansluiten, aangezien het om een flexibel in te delen aantal uren per week gaat.

Informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Irene Vijfvinkel, Manager Gezondheidscentrum: 023-5588801 of e-mail: ivijfvinkel@sein.nl.

Sollicitatie

Zowel je motivatiebrief als je curriculum vitae, onder vermelding van bovengenoemd vacaturenummer, zien we graag voor 30 september 2019 tegemoet via de link 'direct solliciteren' hieronder. Na insturen van je sollicitatie krijg je via e-mail een bevestiging van ontvangst. Het kan zijn dat deze terecht komt tussen de ongewenste e-mail of spam. Hou daarom je spam of ongewenste e-mail in de gaten.
Het inwinnen van referenties maakt deel uit van de procedure. Met je sollicitatie geef je SEIN toestemming om tijdens de sollicitatieprocedure eventueel je profiel op zakelijke social media op te zoeken.

Bij aanstelling dien je een Verklaring Omtrent Gedrag te kunnen overleggen.