HomeWerken bij SEINAlle vacaturesBegeleider niveau 3 voor (jong) volwassenen (Gebouw 4 bg)

Functienaam

Begeleider niveau 3 voor (jong) volwassenen (Gebouw 4 bg)

Ben jij op zoek naar een leuke en uitdagende baan op niveau 3 waar je ook veel kunt leren? En wil je werken in een informeel en hecht team? Dan nodigen wij je uit te solliciteren op deze functie! Wij zijn namelijk op zoek naar een prettige en open collega om ons team te versterken. Je hoeft geen ervaring te hebben met epilepsie, maar bent bereid en enthousiast om hierover te leren. SEIN biedt jou uitgebreide epilepsiescholing aan en daarnaast andere benodigde scholingen, bijvoorbeeld in autisme.

Aantal uren per week

24-28 uur per week

Algemeen

Bij SEIN, het expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde, zetten zo’n 1400 medewerkers zich in voor optimale zorg. Onze missie is het verhogen van de kwaliteit van leven voor mensen met epilepsie en slaapstoornissen.
SEIN beschikt over dertien poliklinieken, twee klinieken, drie slaap-waakcentra, drie woonlocaties, dagbesteding en een school voor speciaal onderwijs en is georganiseerd in verschillende Resultaatverantwoordelijke Eenheden (RVE). Je werkt vanuit onze locatie in Cruquius, voor de RVE Lang Verblijf, waar zo’n 340 cliënten wonen in verschillende gebouwen en waar zij dagactiviteiten verrichten. 

Werkplek

Gebouw 4 bestaat uit 2 woonlagen en maakt deel uit van Cluster 2 Lang Verblijf. Er wonen in totaal 28 cliënten in de leeftijd van 18 tot 75 jaar, verdeeld over 4 afdelingen. We werken met twee teams, één voor de cliënten voor de begane grond en een team voor de cliënten voor de 1e etage.

De vacature is op de begane grond, bestaande uit afdeling A en B: afdeling A bestaat uit een groep van zes cliënten in de leeftijd van 60+  waarbij de aandacht ligt op het creëren van een huiselijke sfeer en het behouden van vaardigheden. Aan deze afdeling is ook een zorg- appartement gekoppeld waarin cliënten wonen die op enige afstand de begeleiding en ondersteuning ontvangen van de begeleiders en met regelmaat op de groep gezellig mee komen eten. Afdeling B bestaat uit een groep van acht ernstig meervoudig beperkte jongeren. Deze groep is net bij ons gestart en in ontwikkeling, waarbij de aandacht vooral gericht is op het creëren van een rustige, ontspannen en liefdevolle sfeer op de groep waarin de cliënt zich veilig en geborgen voelt. Het team werkt hierin volgens de Gentle Teaching methode. De cliënten verblijven deels op de woning, maar gaan ook dagdelen naar de dagbesteding. Naast de epilepsie hebben de cliënten een ernstige meervoudig verstandelijke beperking en/of lichamelijke handicap en komen er nog diverse andere ziektebeelden voor. Wij willen vooral werken vanuit de mogelijkheden van de cliënt en samen met hem of haar en het netwerk om de cliënt heen, werken aan zijn of haar persoonlijke-, professionele- en ontwikkeldoelen.

Functie

Als woonbegeleider geef je op professionele wijze dagelijkse ondersteuning en begeleiding aan cliënten conform het individuele ondersteuningsplan (IOP).
Je begeleidt, stimuleert en helpt cliënten bij activiteiten in de woon- en leefomgeving, vrijetijdsbesteding, sociale contacten, e.d. Daarnaast bied je ondersteuning bij het in stand houden of vergroten van de zelfredzaamheid van de cliënt, alsook bij de invulling van het dagprogramma in de woning en in de begeleiding naar de dagbesteding. Ook geef je begeleiding aan specialistische medische zorg aan ernstig meervoudige beperkte cliënten. Vanuit je functie als begeleider ben je aanspreekpunt voor een aantal cliënten, onder verantwoordelijkheid van een begeleider niveau 4 en een coördinator IOP.

Profiel

Je hebt een relevante MBO diploma niveau 3 in de zorg (MMZ, VIG) en wil je op een enthousiaste, creatieve manier inzetten om actief te zoeken naar de wensen en behoeften van de cliënten, waar je op een respectvolle wijze (mede) invulling aan weet te geven. Daarbij beschik je over werk- en denkniveau op minimaal MBO niveau 3, (sociaal pedagogisch/verplegend, verzorgend).

Ervaring is fijn, maar niet noodzakelijk. Je doet bij SEIN voldoende ervaring op en krijgt alle benodigde scholing en training. Wij zoeken een teamspeler met verantwoordelijkheidsgevoel, die communicatief en computervaardig is. Een open, betrokken en respectvolle omgang met de cliënt is van belang waarbij je je kunt inleven en verplaatsen in een cliënt en beschikt over goede uitdrukkingsvaardigheden en tact. Je bent bereid om onregelmatige diensten te draaien conform het rooster van de woning ( 4-6-8 uurs diensten), zowel door de week als in het weekend. Nachtdiensten maken hier géén onderdeel van uit. Een flexibele houding en een flinke dosis relativeringsvermogen zijn  nodig gezien de dynamiek van alledag.

Wij bieden

Een uitdagende werkplek in een goed opgeleid professioneel team. Inschaling conform CAO Ziekenhuizen: maximaal € 2.665,- bruto per maand bij een volledig dienstverband (functiegroep 35). Dit is exclusief ORT, vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,33% volgens de CAO-Ziekenhuizen.
Een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar (voor externe kandidaten). Bij goed functioneren wordt een vervolgcontract aangeboden. Diverse cursussen zoals de 2-daagse Epilepsie cursus met vervolgcursussen, autisme, en op de praktijk gerichte bijscholingen zoals Controle Fysieke Beheersing (CFB).

Informatie

Meer informatie over o.a. de doelgroep en woonvoorzieningen vind je onder woonzorg en dagbesteding bij SEIN
Voor verdere informatie kun je ook contact opnemen met de afdelingsmanager, Regina Leistra tel. 023-558 8592/8562.

Sollicitatie

Je motivatiebrief en curriculum vitae zien we graag onder vermelding van bovenstaand vacaturenummer tegemoet via de link 'direct solliciteren' hieronder. Na insturen van je sollicitatie krijg je via e-mail een bevestiging van ontvangst. Het kan zijn dat deze terecht komt tussen de ongewenste e-mail of spam. Hou daarom je spam of ongewenste e-mail in de gaten. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van de procedure. Met je sollicitatie geef je SEIN toestemming om tijdens de sollicitatieprocedure eventueel je profiel op zakelijke social media op te zoeken.
Bij aanstelling dien je een Verklaring Omtrent Gedrag te kunnen overleggen.