Peter Kemner

Arbeidsconsulent SEIN Bureau Arbeid - Peter Kemner

Ik ben in november 2011 begonnen bij Bureau Arbeid, daarvoor heb ik 21 jaar als verpleegkundige op meerdere afdelingen binnen SEIN gewerkt. Mijn grote 'liefde' was de afdeling Voortgezette Behandeling Volwassenen. Ik heb daar zeven jaar gewerkt en heel veel geleerd over epilepsie en PNEA (Psychogene Niet-Epileptische Aanvallen oftewel spanningsaanvallen). Maar ook over de mechanismen van mensen om met hun problemen of chronische aandoening om te gaan. 

In het werk als arbeidsconsulent kan ik veel van mijn kennis en ervaring kwijt. Ik merk dat dit heel goed ontvangen wordt bij de bedrijven en instellingen waar ik kom. Ook op het UWV zijn ze vaak onder de indruk van onze kennis en kunde. Ik geef regelmatig voorlichting op werkplekken, er is dan altijd wel iemand aanwezig die vanuit zijn eigen omgeving/familie ervaring heeft met epilepsie. Er zijn veel misverstanden over epilepsie. Ik zie het als een grote uitdaging om deze misverstanden en vooroordelen weg te nemen en de drempel te verlagen voor potentiële werkgevers om iemand met epilepsie in dienst te nemen. 

Als arbeidsconsulent kijk je naar het totaal van iemands zijn, dus niet alleen naar de werknemerscapaciteiten van iemand. Het totaalplaatje is belangrijk. Soms putten mensen zichzelf uit om een baan vol te kunnen houden. Het komt dan aan op goede coaching, mensen overtuigen van iets. Ik vind dat steeds heel leuk om te doen. De mensen die ik begeleid hebben al snel door of je weet wat hun aandoening inhoudt, mijn achtergrond helpt daarbij en schept vertrouwen. 

Ik ga iedere dag fluitend naar mijn werk, dat wil ik ook voor anderen.