Nieuws

Samen de zorg verbeteren, SEIN dingt mee naar NIAZ Jaarprijs 2018

dinsdag, 18 september 2018

Het idee achter de jaarprijs van het NIAZ is dat we samen de zorg kunnen verbeteren. Ook Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN) heeft een initiatief ingestuurd waarmee samen gewerkt wordt aan het verbeteren van de zorg. Namelijk, Narcolepsie@school: Onderwijsbegeleiding voor kinderen met narcolepsie.

De chronische invaliderende aandoening narcolepsie met kataplexie heeft als belangrijkste kenmerk het onvermogen langdurig achtereen wakker en geconcentreerd te blijven. Het is gebleken dat slaapdruk, concentratieproblemen en verminderde alertheid het meest hinderlijk zijn in monotone situaties zoals tijdens lessen en colleges. Maar ook tijdens examens kunnen deze problemen ontstaan. 

Met multidisciplinaire onderwijsbegeleiding heeft SEIN samen met het LWOE een effectieve methode gevonden om op individueel niveau de onderwijsmogelijkheden van kinderen met narcolepsie te verbeteren. Met minder verzuim en minder afstroom naar een lager niveau als gevolg.

Geef uw steun en stem op SEIN!

In de maand september kunt u op de website van de NIAZ Jaarprijs alle inzendingen vinden en stemmen. Wij hopen natuurlijk dat u op onze inzending stemt zodat SEIN 13 november deze succesvolle onderwijsbegeleiding kan presenteren aan de vakjury. Hiermee maakt SEIN kans op de jaarprijs die volledig ten goede zal komen aan de begeleiding van kinderen en jongeren met narcolepsie. 

Stemmen kan de hele maand september via jaarprijs.niaz.nl