Voorlichtings- en contactdag rondom epilepsiechirurgie bij kinderen

De Epilepsie Vereniging Nederland organiseert op zaterdag 5 oktober 2019 een voorlichtings- en contactdag rondom epilepsiechirurgie bij kinderen in samenwerking met het UMC Utrecht en SEIN expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde

De dag is bestemd voor patiënten (vanaf 8 jaar), ouders/verzorgers, broers/zussen en opa’s/oma’s van kinderen die een mogelijke kandidaat zijn voor epilepsiechirurgie, al in het traject zitten of de operatie hebben ondergaan. Ook professionals binnen de epilepsiezorg zijn van harte welkom.

Wilt u meer informatie over deze dag of wilt u zich aanmelden, dat kan via deze link

 

 

Nieuws

Een topprestatie voor een speciale speeltuin

vrijdag, 28 september 2018

Twee weken geleden heeft een oud-cliënt van SEIN een topprestatie neergezet. Thijs van der Valk heeft de Kilimanjaro beklommen. Hij hoopt dat hij daarmee uiteindelijk een speeltuin voor kinderen met epilepsie kan realiseren.

Over Thijs van der Valk

Thijs van der Valk was altijd een kerngezond kind, maar kreeg op 11-jarige leeftijd ineens epilepsie door een tumor in zijn hersenen. Zijn leven veranderde toen drastisch en hij had gemiddeld drie zware aanvallen per dag. Hij vond het vreselijk dat hij er niet op uit kon en niet zomaar kon buitenspelen zoals andere kinderen. Hij was in die tijd afhankelijk van zorg en heeft jarenlang bij SEIN gewoond. Na veel onderzoeken wordt hij uiteindelijk aanvalsvrij door epilepsiechirurgie. 

Daarna is hij zijn dromen gaan waarmaken. Hij heeft zijn rijbewijs gehaald, is gaan duiken en uiteindelijk getrouwd en trotse vader geworden van een zoon.

Topprestatie

Twee weken geleden heeft Thijs een nieuw hoogtepunt bereikt in zijn leven. Samen met een team heeft hij de hoogste berg van Afrika beklommen, de Kilimanjaro. Deze 5895 meter hoge berg ligt in Tanzania. De beklimming is succesvol verlopen en het is Thijs gelukt het hoogste punt te bereiken, een echte topprestatie!

Een speeltuin voor kinderen met epilepsie

Met zijn prestatie hoopt Thijs voldoende sponsorgeld op te halen om een speeltuin te realiseren op De Cruquiushoeve, tussen het Logeerhuis en Gebouw 8. Door zijn eigen ervaring wil Thijs zich nu graag inzetten voor kinderen met epilepsie. Voor hen wil hij een speeltuin realiseren op De Cruquiushoeve waar zij veilig buiten kunnen spelen, iets wat hij zelf vroeger graag had gewild. Al het geld dat Thijs inzamelt, gaat naar de speeltuin. 

En verder

Inmiddels is Thijs weer veilig teruggekeerd in Nederland. Hij blijft zich nog inzetten om het streefbedrag op te halen. Wilt u Thijs steunen?
Ga dan naar: dreamordonate.com/kili4sein

Meer informatie vindt u op: kili4sein.nl
De activiteiten van Thijs kunt u volgen op
Facebook.com/kili4sein