Nieuws

Interesse in epilepsie-hulphonden? Bezoek de informatieavond bij SEIN!

donderdag, 12 april 2018

Bij SEIN wordt op 7 mei in Heemstede en 17 mei in Zwolle een informatieavond gehouden over deelname aan onderzoek naar epilepsie-hulphonden. Bent u ouder dan 18 jaar en heeft u minimaal twee epileptische aanvallen per week ondanks medicijngebruik? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor deelname aan het onderzoek naar de kosten en effecten van hulphonden.

Epilepsie-hulphonden worden getraind om te helpen tijdens en na een epileptische aanval van hun baas. Met het onderzoek wordt bestudeerd wat een epilepsie-hulphond betekent voor de gezondheid en het welzijn van epilepsiepatiënten. Patiënten die aan het onderzoek deelnemen krijgen daarvoor een epilepsie-hulphond (de kosten van aanschaf en training van de hond worden betaald). 

Deelnemers gezocht

Dit onderzoek wordt uitgevoerd door Erasmus School of Health Policy & Management en institute for Medical Technology Assessment, beiden verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, in samenwerking met diverse partners waaronder SEIN. Voor het onderzoek worden nog deelnemers gezocht. Heeft u interesse in deelname? Bezoek dan een van onze informatieavonden. 

Informatieavonden bij SEIN in Heemstede en Zwolle 

De bijeenkomst in Heemstede vindt plaats op maandag  7 mei van 19.00 – 21.00 uur Locatie: Koningin Emma Kliniek, Achterweg 1-A, 2103 SW Heemstede.

De bijeenkomst in Zwolle vindt plaats op donderdag  17 mei van 19.00 – 21.00 uur in Zwolle. Locatie:  Dr. Denekampweg 20, 8025 BV Zwolle.

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor één van de informatieavonden bij SEIN? Dit kan via de website van EPISODE. Na aanmelden ontvangt u alle praktische informatie.

Contact

Kunt u niet naar één van de informatieavonden komen, maar bent u wel geïnteresseerd in deelname aan het onderzoek of heeft u vragen? Dan kunt u terecht bij: Valérie Wester, coördinerend onderzoeker EPISODE studie, via e-mail of telefoon: 010-408 8026.