Nieuws

Team Lucas weer op de fiets voor stofwisseltour

maandag, 19 juni 2017

Afgelopen zondag was de finish van de stofwisseltour live te volgen op NPO 1. Samen haalde alle teams 158.057 euro op. Dit jaar deed wederom team Lucas mee. Lucas woont bij SEIN en vrijdag kwam Team Lucas langs op De Cruquiushoeve om hem te begroeten.

Team Lucas komt aan op De Cruquiushoeve

Dionne Stax en Linda Olman

Dionne Stax presenteerde deze speciale uitzending van de NOS en KRO-NCRV. Zij interviewde ook de Linda Olman, moeder van Lucas, over zijn ziekte en het bezoek van het fietsteam aan De Cruquiushoeve. Lucas kon voor het eerst niet aanwezig zijn bij de finish, vertelt zijn moeder: 

"De afgelopen vier jaar kon hij met de rolstoelfiets nog mee over de finish, maar dat gaat dit jaar echt niet meer. Hij is het afgelopen jaar achteruit gegaan met betrekking tot de verwerking van prikkels, heel veel last hebben van te veel prikkels, daardoor heel erg onrustig zijn. Hij heeft daardoor eigenlijk weinig plezier meer in heel veel dingen. Dan doen we hem er ook geen plezier mee om hem mee te nemen over de finish." Daarom kwam Team Lucas vrijdag langs op De Cruquiushoeve, om Lucas te begroeten. "Dat was eigenlijk al het mooiste stofwisselpunt van het hele weekend."  

Om meer aandacht te krijgen voor stofwisselingsziekten en de gevolgen ervan organiseert Stichting Stofwisselkracht de Stofwisseltour. Voor de Stofwisselingstour wordt in twee of drie dagen een traject van ruim 500 kilometer per fiets afgelegd om geld in te zamelen voor de ziekte. 

Kijk de uitzending terug op npo.nl, het interview met de moeder van Lucas begint op minuut 19:49. 

Meer informatie over de stofwisseltour en over Lucas: