Voorlichtings- en contactdag rondom epilepsiechirurgie bij kinderen

De Epilepsie Vereniging Nederland organiseert op zaterdag 5 oktober 2019 een voorlichtings- en contactdag rondom epilepsiechirurgie bij kinderen in samenwerking met het UMC Utrecht en SEIN expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde

De dag is bestemd voor patiënten (vanaf 8 jaar), ouders/verzorgers, broers/zussen en opa’s/oma’s van kinderen die een mogelijke kandidaat zijn voor epilepsiechirurgie, al in het traject zitten of de operatie hebben ondergaan. Ook professionals binnen de epilepsiezorg zijn van harte welkom.

Wilt u meer informatie over deze dag of wilt u zich aanmelden, dat kan via deze link

 

 

Nieuws

Symposium over Moeilijk Instelbare Epilepsie voor specialisten

donderdag, 8 september 2016

SEIN en UMC Utrecht organiseren een tweedaags symposium over Moeilijk Instelbare Epilepsie (MIE). Tijdens dit symposium komen de nieuwste kennis en inzichten op het gebied van Moeilijk Instelbare Epilepsie (MIE) aan bod. De eerste dag, 14 oktober, is voor specialisten. De tweede dag, 15 oktober, voor (ouders van) mensen met MIE.

De eerste dag is bedoeld voor (kinder)neurologen, kinderartsen, artsen voor verstandelijk gehandicapten, neurochirurgen, laboranten klinische neurofysiologie en verpleegkundig specialisten. Tijdens deze dag gaan vooraanstaande sprekers uit verschillende academische centra in op wat binnen het vakgebied wordt verstaan onder gefundeerde diagnostiek en behandeling bij patiënten met MIE.

De deelnemers hebben na deze dag handvatten om de opgedane kennis in de praktijk toe te passen. Ze weten wat academische en epilepsiecentra aan bijzondere mogelijkheden te bieden hebben. Zo kunnen de deelnemers eerder behandelbare opties verkennen en de wegen vinden om die te realiseren.

Voor het complete programma is voor alle specialisten accreditatie aangevraagd. Voor meer informatie over het dagprogramma en aanmelden, klik op onderstaande button.