Nieuws

SEIN op 10e Jaarsymposium Neurologie

donderdag, 7 januari 2016

Mw. dr. I. Wegner

Woensdag 20 januari vindt alweer het 10e Jaarsymposium Neurologie plaats in de Jaarbeurs te Utrecht. Tijdens dit symposium worden de Nederlandse neurologen bijgepraat over nieuwe inzichten en ontwikkelingen op de verschillende deelgebieden van de neurologie. Mw. dr. I. Wegner geeft namens SEIN een overzicht over ontwikkelingen op het gebied van epilepsie.

Dr. Wegner gaat vooral in op de recente aanbevelingen bij het verder beperken van het gebruik van valproaat (Valproïnezuur, Convulex, Propymal, Depakine) bij jonge vrouwen en vrouwen in de vruchtbare leeftijd.  De laatste paar jaar zijn er veel nieuwe publicaties verschenen over de schadelijke effecten voor het kind bij gebruik van dit middel tijdens de zwangerschap. Ze gaat in op de consequenties van deze nieuwe aanbevelingen voor de praktijk van de algemeen neuroloog: wanneer en onder welke omstandigheden kan valproaat wel en niet gebruikt worden. SEIN is gespecialiseerd op het gebied van epilepsie en vrouwen.

Naast epilepsie komen tijdens het jaarsymposium ook onderwerpen als pijn, bewegingsstoornissen en neurotraumatologie aan bod.