Nieuws

Opbrengst Santa Run 2015 € 4.000,-

donderdag, 7 januari 2016

Dr. Visser met cheque

Zaterdag 19 december jl. was het zo ver de eerste Haarlemmermeer Santa Run. Deze Santa Run werd georganiseerd door de Rotary Club Haarlemmermeer en er is geld opgehaald voor twee goede doelen; SEIN en de Nierstichting. Dr. Visser, medisch hoofd KNF, heeft namens SEIN een cheque van maar liefst € 4.000,- in ontvangst genomen. Van deze donatie worden TMS-EEG caps aangeschaft voor het wetenschappelijk onderzoek. Deze caps worden gebruikt voor EEG registratie tijdens Transcraniële Magnetische Stimulatie (TMS). Met een TMS-EEG wordt onder andere onderzocht of artsen kunnen voorspellen of bepaalde medicatie bij de patiënt zal aanslaan of niet. 

Aan deze gezelligheidsloop hebben 150 mensen meegedaan, allemaal verkleed als kerstman. Het was een fantastisch gezicht al die kerstmannen in één rode slinger door het centrum van Hoofddorp.
Onderweg kregen de wandelaars een kopje erwtensoep. Bij de finish in Winterland kregen de deelnemers een mooie medaille en een beker warme chocolademelk. Ook stond winkel EigenwijZ er met een tafel vol met leuke kerstcadeaus en het SEIN koor bracht de ingestudeerde kerstliederen ten gehore.
Volgend jaar is er weer een Santa Run. Dan zal er naast de wandeltocht van 3.5 km waarschijnlijk ook deelgenomen kunnen worden aan een hardlooproute van 5 km.

Sfeer impressie

Klik hier voor een filmpje van een stukje van de loop
Klik hier voor het fotoalbum van de Santa Run