HomeKinderpaginaJongerenOnderzoekPsychologisch onderzoek

Psychologisch onderzoek

Er zijn verschillende soorten psychologisch onderzoek. Ben je bang om een aanval te krijgen? Vind je het leven met epilepsie best ingewikkeld? Ben je daardoor snel van slag? Daar kan je met de psycholoog een gesprek over hebben. Maar ook zal hij of zij vragen of je een paar vragenlijsten wilt invullen.

Op bezoek bij de psycholoog

Samen een spel spelen.
psycholoog

Zo krijgt de psycholoog een goed beeld van hoe jij je voelt, waar je moeite mee hebt en wat je sterke kanten zijn. Hierdoor kan de psycholoog je beter helpen je weer prettiger te voelen en zo zelfstandig mogelijk te leven met de epilepsie.

Heb je problemen met leren? Kun je op school je aandacht niet bij de les houden? Plan je je huiswerk niet goed? Dan krijg je waarschijnlijk een neuropsychologisch onderzoek.

Neuropsychologisch onderzoek

Dan doen we een intelligentietest, kijken naar je tempo, je geheugen, je concentratievermogen en meer van dat soort dingen. Daar ben je wel een dag mee bezig. En vaak word je nog een tweede keer uitgenodigd. Tijdens de testen wachten je ouders in een andere kamer. Maar natuurlijk zijn er tussendoor ook pauzes waarin jullie elkaar weer even zien.