De afdeling in Heemstede

Op jouw afdeling heb je een eigen kamer met toilet en douche. Ook zijn er slaapkamers waar andere kinderen en jongeren slapen. Er is een gemeenschappelijke huiskamer waar samen wordt gegeten. Op de afdeling zijn puzzels, spelletjes en computers met draadloos internet (Wifi). Daar mag je in overleg met de groepsleiding en je groepsgenoten gebruik van maken. Verder is er een tv, een stereo-installatie, een dvd-speler en ook een Wii. 

Je bent hier natuurlijk voor je aanvallen dus overal hangen camera's, behalve in de badkamer en toilet. Dit om je aanvallen goed te kunnen bekijken. 

Naar school

Je gaat hier naar school De Waterlelie. Eerst ga je kennismaken op de school. Naar school gaan doe je van negen tot half vier. Ga je niet naar school? Dan blijf je op de afdeling. 

Ouders op bezoek

Natuurlijk is het leuk om bezoek te krijgen. Dat mag elke dag na schooltijd. Wel even overleggen met de groepsleiding! Je ontvangt je bezoek op je eigen slaapkamer. Soms worden je ouders gevraagd mee te gaan met een onderzoek

Weekend op de jongerenafdeling

Op de jongerenafdeling blijf je ook in het weekend. Dat is nodig om je ook dan goed te kunnen observeren. Eens in de vier of vijf weken is de afdeling gesloten van woensdagmiddag tot en met zondag. Je gaat dan met verlof naar huis. Wanneer dit is, krijg je te horen tijdens het kennismakingsgesprek en wordt per brief meegegeven bij de opname.