Doe mee aan de win-actie

En win een kleurrijke sleutelhanger. De actie loopt van 5 t/m 16 februari 2018.

Medewerkers van SEIN mogen meedoen, maar kunnen niets winnen.

Internationale Epilepsie Dag 2018

Dit jaar valt Internationale Epilepsie Dag (IED) op maandag 12 februari 2018. Ook dit jaar sluit Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN) zich aan bij het internationale thema: ‘Life is beautiful', 'Het leven is mooi'. We willen laten zien dat iemand met epilepsie obstakels kan overwinnen en succes kan behalen ondanks zijn of haar epilepsie.

SEIN vertaalt dit thema naar 'Wonen bij SEIN is mooi'.

Daarnaast is elk jaar de boodschap 'Heb hart voor epilepsie' om aandacht te vragen voor epilepsie. 

Wat SEIN rond deze dag doet

Ook SEIN brengt epilepsie onder de aandacht. Helpt u mee? Verspreid de afbeelding 'Heb hart voor epilepsie' via social media met de hashtag #hebhartvoorepilepsie via 

SEIN verloot tien unieke sleutelhangers

Doe mee aan de winactie. Misschien wint u dan een unieke sleutelhanger met een houten hartje. Kleurrijke versiering voor uw sleutelbos of tas. De sleutelhangers met houten hartjes zijn speciaal voor deze editie van Internationale Epilepsie Dag 2018 gemaakt door cliënten van de houtgroep op De Cruquiushoeve. Leuke producten zoals deze zijn ook te koop bij EigenwijZ, de cadeauwinkel van SEIN met handgemaakte artikelen, met plezier en liefde gemaakt door cliënten van SEIN.

Alleen de winnaars ontvangen bericht, verdere berichtgeving over de actie gaat via deze website en de social media accounts van SEIN.

Fotowedstrijd IBE

The International Bureau for Epilepsy (IBE) heeft dit jaar een internationale fotowedstrijd georganiseerd: Life is Beautiful. Deelnemers hebben voor 31 december 2017 hun foto's ingezonden in een van de twee categorieën: boven de 12 jaar of onder de 12 jaar. De winnaars worden bekend gemaakt op 12 februari 2018. U kunt de prijswinnende foto's dan bekijken in de online galerie op epilepsy.org.

Vijf medewerkers van epilepsie-organisaties van over de hele wereld waren gevraagd om te jureren. Zo ook Carina Jonker van de afdeling Communicatie van SEIN. Met veel plezier heeft zij de vele inzendingen bekeken en haar shortlist doorgegeven aan IBE. Een moeilijke opgave, maar ook een eer! 

Over Internationale Epilepsie Dag

De Internationale Epilepsie Dag is een initiatief van het International Bureau for Epilepsy en het International League Against Epilepsy. Internationale Epilepsie Dag vervangt de Europese Epilepsie Dag die werd gelanceerd op 14 februari 2011.

Waarom rond Valentijnsdag?

Op 14 februari is het Valentijnsdag, St. Valentijn is de beschermheilige van epilepsie. De Internationale Epilepsie Dag zal jaarlijks worden gehouden op de tweede maandag van februari, zo dicht mogelijk bij Valentijnsdag.