Vrije tijd

Op deze pagina

Vrije tijd

Als u bij ons woont, kunt u deelnemen aan verschillende activiteiten. Natuurlijk alleen als u het leuk vindt, het is niet verplicht.

Activiteiten met anderen

 • Elkaar ontmoeten
  In Soos Salem (Heemstede) kunt u puzzelen, computeren, spelletjes doen maar ook gewoon gezellig samen zijn.
 • Ontspanning
  Er zijn diverse clubs met activiteiten zoals: koken, sjoelen, gamen, gebak maken en hondenbezoek.
 • Grote activiteiten
  Zo’n twee keer per maand organiseert de afdeling Recreatie een grote activiteit. Denk hierbij aan disco, bingo, film of het optreden van een popband of een artiest. Daarnaast vieren we elk jaar Halloween, carnaval en sinterklaas. Ook organiseren we restaurantavonden en een oliebollenparty.
 • Dagtochten
  Elke maand is er een dagtocht met rolstoelbussen naar een leuke plek of plaats. Ook gaan we regelmatig met de bus weg om met bewoners te winkelen.
 • Cliëntenkrant
  Vier keer per jaar maken de bewoners en de afdeling Recreatie een krant voor alle bewoners.
 • Zomerfeest
  Elk jaar is er een groot zomerfeest in een feesttent. Veel bewoners zien het feest als een vakantie op eigen terrein. Er zijn diverse optredens van artiesten, workshops, sport- en spelactiviteiten en natuurlijk lekker eten.
 • Beweging
  Er is een grote sportzaal, fitnessruimte, zwembad, trapveldje en tennisbaan. En er zijn ook kleinere sportzalen om een-op-een met de begeleider te sporten.
 • Manege
  Bewoners van SEIN en leerlingen van het speciaal onderwijs zijn welkom op manege De Cruquiushoeve. Hier kunt u op een veilige manier leren paardrijden. Ook kunt u helpen met het verzorgen van de paarden. De medewerkers van de manege leggen u graag alles uit!
 • De Koestal
  De Koestal is een gezellige ontmoetingsplek die u kunt bezoeken in de weekenden. Wanneer u de Koestal bezoekt heeft u toch het idee dat u er even uit bent; een plek waar u gewoon lekker kunt ontspannen. De Koestal bevindt zich naast de manege en is geopend op zaterdag en zondag van 13.30 uur tot 16.30 uur. Wilt u een feestje geven? Ook dit kan in de Koestal! Reserveer uw feestje wel op tijd, dus minimaal 2 weken van tevoren. Reserveringsformulieren zijn verkrijgbaar bij de Koestal. Tot gauw!

Activiteiten

Zwolle Cruquius en Heemstede
In Zwolle zijn er diverse activiteiten in de omgeving: soos van de kerk, zwemmen, sporten in de sportschool, paardrijden of iets leuks doen met vrijwilligers. In Cruquius kunnen de cliënten onder andere sporten en paardrijden. Cliënten in Heemstede nemen deel aan activiteiten in Cruquius en andersom.

Dagbesteding

Op elke locatie zijn verschillende vormen van dagbesteding: ontspanning, educatie en meer. Zowel voor kinderen, jongeren als volwassenen.

Lees meer over dagbesteding

Vrijwilligers

Voor recreatieve activiteiten hebben we meestal vrijwilligers nodig. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom!
Informatie voor vrijwilligers

ThuisSEIN

Zin in een activiteit thuis? Op thuisSEIN vindt u leuke en leerzame activiteiten, zoals video’s, informatieboekjes en (knutsel)wedstrijden.