Opvang en logeren

Op deze pagina

Opvang en logeren

Flexibele opvang op de Zonnebloem

Heeft uw kind epilepsie en/of een verstandelijke/lichamelijke beperking, dan kan er in het dagelijks leven van jullie gezin veel tijd en aandacht gaan naar de zorg en ondersteuning. Opvang op de Zonnebloem kan het gezin een moment van rust geven.

Bij de Zonnebloem bieden wij uw kind meer dan alleen opvang.  In onze warme en ontspannen omgeving staat uw kind centraal en krijgt het alle aandacht en zorg die het verdient. Of het nu gaat om dagopvang, naschoolse opvang of logeren, wij staan voor u klaar met alle benodigde ondersteuning en faciliteiten. Onze opvang is beschikbaar voor kinderen van 0 tot ongeveer 18 jaar en volledig afgestemd op uw wensen en behoeften. Of het nu gaat om eenmalige opvang, een langere periode of vaste momenten, u bepaalt wanneer u gebruik wilt maken van onze flexibele opvang. De Zonnebloem is het hele jaar door, 365 dagen per jaar geopend, dus ook tijdens feestdagen. 

Ontspanning en plezier met leeftijdsgenoten staat voorop

Bij de Zonnebloem kunt u niet alleen rekenen op de beste zorg, maar ook op een scala aan activiteiten die gericht zijn op ontspanning en plezier met leeftijdsgenoten. Onze prachtige locatie beschikt over twee ruime tuinen waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen en ontspannen. Of uw kind nu graag schommelt, trampolinespringt of lekker ravot in de zandbak, er is voor elk wat wils. Bovendien bieden we volop ruimte voor creativiteit, zoals knutselen en tuinieren. We nemen uw kind ook graag mee op avontuur naar de kinderboerderij en de manege, waar ze kunnen genieten van het buitenleven en nieuwe ervaringen kunnen opdoen. En als het weer niet meewerkt, organiseren we leuke binnenactiviteiten in onze gymzaal. Tijdens vakanties zijn er extra activiteiten, zoals gezellige voorleessessies door vrijwilligers of picknicken in het nabijgelegen park de Groene Weelde. En last but not least, uw kind kan genieten van de heerlijke, verse en verantwoorde maaltijden die we elke dag met liefde bereiden.

Uw kind wordt begeleid en ondersteund

Bij de Zonnebloem bieden we niet alleen overdag, maar ook 's nachts alle zorg en begeleiding die uw kind nodig heeft. Onze deskundige en betrokken begeleiders staan altijd paraat om te helpen, en er is zelfs 's nachts een wakende begeleider aanwezig. Wanneer uw kind specialistische zorg nodig heeft, zoals het geven van sondevoeding, kunt u bij ons rekenen op de juiste expertise en ondersteuning. We werken nauw samen met u als ouder om de zorg en begeleiding af te stemmen op de behoeften van uw kind, zodat uw kind altijd de beste zorg krijgt.

Vervoer van en naar de Zonnebloem

Wanneer uw kind verblijft bij de Zonnebloem, dan dient u zelf voor passend vervoer te zorgen. Mocht u hierin echter belemmerd worden, dan kunnen wij u helpen bij het organiseren van passend vervoer, zoals de dagbestedingstaxi of de schooltaxi. Voor kinderen die naar school gaan bij de Waterlelie, verzorgt ons team het ophalen en wegbrengen.

Welke kosten krijgt u vergoed?

Verblijf op de Zonnebloem kan onder andere worden vergoed via de Wet langdurige zorg (Wlz), Jeugdwet (JW) of Zorgverzekerzingswet (ZVW). Wlz- opvang kan worden gefinancierd via een Persoonsgebonden Budget (PGB) of Zorg in Natura (ZIN). Wilt u zorg op basis van de JW of ZVW? Dan kunt u dit in principe alleen vanuit PGB financieren.

Kennismaken?

Wilt u meer weten over de opvang of graag een rondleiding?
Neem dan contact op met de afdeling Zorgbemiddeling:

Telefoonnummer:
023 - 558 8141
E-mail: zorgbemiddeling@sein.nl

Aanmelden

Wilt u uw kind aanmelden voor opvang bij SEIN? Dat kan via dit aanmeldformulier. De afdeling Zorgbemiddeling helpt u dan verder. 

Bekijk alvast de huisregels van de Zonnebloem.

Passend onderwijs bij school de Waterlelie

Op ons terrein bevindt zich ook school de Waterlelie, waar kinderen met epilepsie, een neurologische aandoening, een chronische ziekte en/of een lichamelijke beperking (LG) en zeer moeilijk lerende kinderen passend onderwijs kunnen volgen. Neem een kijkje op de website

Woonzorg

Heeft uw zoon of dochter een ingewikkelde vorm van epilepsie, waarbij er dag en nacht zorg nodig is? Dan is wonen bij SEIN misschien een geschikte keuze.