Dagbesteding

Op deze pagina

Dagbesteding

Dagbesteding is bedoeld voor onze bewoners. Want uw leven bij SEIN bestaat niet alleen uit zorg, maar ook uit leerzame en plezierige activiteiten. Activiteiten zijn een belangrijk onderdeel van uw dag. Denk hierbij aan werken, naar school gaan of meedoen aan de dagbesteding. Deze activiteiten geven u een doel, structuur, bezigheid, afwisseling, plezier en waardering.

Algemene informatie

Dagbesteding is toegankelijk voor iedereen die bij ons woont, van jong tot oud. Iedereen mag activiteiten doen die passen bij hun mogelijkheden, wensen en behoeften. U wordt altijd begeleid door een vast team mensen. Wel zo gezellig en vertrouwd.

Vormen van dagbesteding

U kunt kiezen uit verschillende vormen van dagbesteding. Samen kiezen we een activiteit die past bij wat u wilt en wat u kunt. Er is altijd wel een passende mogelijkheid, ook als u ernstige epilepsie heeft. En natuurlijk krijgt u altijd begeleiding van zorgmedewerkers.

Beweging
Heeft u moeite met bewegen? Dan kan de afdeling Bewegingsagogie u verder helpen. Zij maken een plan voor u met persoonlijke- en groepsactiviteiten. Zo wordt het makkelijker om u te bewegen in uw eigen huis en op het terrein. Of om deel te nemen aan activiteiten en om leuke dingen te doen met andere bewoners. 

Vrije tijd
Bij SEIN zijn er meerdere dingen die u in uw vrije tijd kunt doen. Deze activiteiten kunt u met uw begeleider of samen met anderen doen. Ga bijvoorbeeld gamen, winkelen of tennissen.

Lees meer over vrije tijd

Verschillende doelgroepen

Dagbesteding per locatie

Uitleg van activiteiten

  • Arbeidsmatige activiteiten. Deze activiteiten lijken op werk, maar dan zonder tijdsdruk. En natuurlijk past het werk bij wat u kunt. Een voorbeeld van een arbeidsmatige activiteit is inpakwerk.
  • Sensorische activiteiten. Deze activiteiten richten zich op zintuigen. Denk aan dingen die u voelt, ruikt, hoort, ziet et cetera. Dat doet u bijvoorbeeld tijdens het snoezelen. Snoezelen is er voor cliënten met ernstigere beperkingen.

Bewoner Hendrik vertelt

Wat ik leuk vind aan het werken in De Koffiemolen? De afwisseling. Ik bedien de mensen die hier komen en sla de bedragen op de kassa aan. Ik sta graag achter de kassa.”
Lees het hele verhaal

Diensten- en activiteitencentrum Cruquius

Wat kunt u allemaal doen op het diensten- en activiteitencentrum? Lees de brochure voor dagbesteding en werk.

De zorgmanege

Paardrijden, paarden verzorgen of op de manege werken. Deze activiteiten zijn bij veel bewoners favoriet. Paardrijden werkt therapeutisch en het is ook nog eens erg leuk.