Er is een besmetting met het coronavirus Covid-19 geconstateerd in gebouw 8 in Cruquius. De besmette cliënten zijn overgebracht naar de speciale corona care unit in gebouw 10.

Bij een medewerker van SEIN op locatie Fonteinkruid in Zwolle is COVID-19 (coronavirus) vastgesteld. Er is een aantal maatregelen genomen voor deze locatie.

HomeCorona

Laatste update: 2 april 2020

Coronavirus / Covid-19

Wat u moet weten over het nieuwe coronavirus en SEIN.

SEIN bereidt zichzelf en haar medewerkers voor op de verwachte piek van het aantal corona-patiënten. Die misschien ook bewoners bij Lang Verblijf of patiënten in de kliniek van SEIN zijn. Daarom zijn in Zwolle, Cruquius en Heemstede corona care units ingericht. 

Om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen, nemen wij verschillende voorzorgsmaatregelen. Hieronder vindt u alle informatie.

Voor algemene vragen over het coronavirus, verwijzen wij u door naar de website van het RIVM of naar het informatienummer 0800–1351. Alvast bedankt voor uw begrip!

De EVN heeft, in samenspraak met neurologen en de Liga, een vraag- en antwoordenlijst opgesteld voor patiënten met epilepsie. De lijst is gemaakt op basis van vragen die veelvuldig worden gesteld door patiënten. Kijk op de website van EVN voor deze lijst. 

Aangepaste maatregelen voor Lang Verblijf

Om de kwetsbare cliënten bij SEIN te beschermen, geldt vanaf 25 maart dat er geen bezoek meer is toegestaan, tenzij dat echt noodzakelijk is in het belang van de cliënt. SEIN volgt hiermee de richtlijn van de VGN. Contact tussen cliënten en verwanten/ vertegenwoordigers maken wij mogelijk op andere manier, zoals via videobellen.  

Vanaf 25 maart geldt eveneens dat contact tussen cliënten van verschillende etages of gebouwen niet meer is toegestaan. Bezoek aan voorzieningen buiten SEIN, zoals de supermarkt, beperken wij zo veel mogelijk. 

Verwanten mogen cliënten ophalen, maar dan niet terugbrengen naar SEIN totdat de beperkende maatregelen zijn opgeheven. De maatregelen gelden in ieder geval tot en met 28 april.  

Aangepaste maatregelen voor bezoekers Klinische Zorg

Om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan, heeft SEIN de volgende maatregelen getroffen: 

 • Als u een poliklinische herhaalafspraak heeft wordt die omgezet naar een telefonische afspraak. 
 • Als u een eerste poliklinische afspraak heeft wordt die gedaan via een beeldconsult of telefonisch consult. 

Algemeen geldt: 

 • Afspraken die niet telefonisch kunnen worden verplaatst na 28 april. U wordt hierover door het secretariaat of eigen hulpverlener telefonisch of per e-mail geïnformeerd.
 • U zult geen SMS bericht ontvangen voor herinnering van de gemaakte afspraak. 

Alleen in spoedsituaties worden EEG registraties en opnames in de kliniek gedaan. Dat zal altijd in overleg met de behandelend neuroloog worden besloten. In principe is bezoek op de kliniek niet toegestaan. In bepaalde gevallen kan een uitzondering worden gemaakt in overleg met de afdeling en behandeld neuroloog (bijvoorbeeld bij kinderen). 

De poliklinieken kunnen door lagere bezetting minder goed bereikbaar zijn.  

Lees in het nieuwsbericht over de telefonische bereikbaarheid van de buitenpoliklinieken in Noord- en Oost-Nederland.

Algemene vragen en antwoorden

Hebt u algemene vragen over het nieuwe coronavirus? Lees de veel gestelde vragen van het RIVM. Of neem telefonisch contact via de landelijke informatielijn: 0800-1351.

Let op: Voor algemene vragen over het coronavirus verwijzen wij u naar het RIVM.

Hebt u vragen aan SEIN?  

Neem dan telefonisch contact op met uw behandelend arts via de polikliniek waar u onder behandeling bent of via de woonafdeling waar uw verwant verblijft. Kijk voor de contactgegevens op de contactpagina van onze website.

Speciaal e-mailadres coronavirus

SEIN heeft een corona e-mailadres voor vragen. Het gaat hierbij om specifieke vragen over uw bezoek aan SEIN in het kader van het coronavirus. Het e-mail adres is corona@sein.nl.

 

 

Activiteiten die bij SEIN zijn afgelast

Alle activiteiten waar meer dan vijf personen van buiten SEIN komen gaan niet door. Zo gaat bijvoorbeeld de open dag op 21 maart en de familiedag binnen Lang Verblijf op 4 april niet door. Ook de Koestal op De Cruquiushoeve sluit.   

Dagactiviteiten en recreatie

 • Het DagactiviteitenCentrum (DAC) is per 16 maart gesloten en daarmee ook de afdeling beweging, recreatie, het zwembad en de manege. 
 • Cliënten en leerlingen gaan niet naar recreatieve activiteiten buiten SEIN.

Logeerhuis

Het logeerhuis is vanaf 16 maart gesloten.

School De Waterlelie op De Cruquiushoeve

Vanaf 16 maart sluit school De Waterlelie. De ouders en leerlingen worden geïnformeerd over de mogelijkheid van lesmateriaal voor thuiswerk. Mocht u vragen hebben naar aanleiding hiervan dan kunt u contact opnemen met school De Waterlelie via: 

Verspreiding voorkomen

Wat kunt u doen om verspreiding te voorkomen?

 • Was regelmatig uw handen.
 • Geen handen meer schudden.
 • Hoest en nies in uw elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes.
 • Probeer zo min mogelijk aan uw gezicht te zitten (ogen, mond, neus).
 • Was altijd uw handen vóór het eten (ook voor tussendoortjes).