Nieuws

Opening slaapcentrum in Tbilisi

maandag, 6 maart 2017

Op zaterdag 18 februari jl. werd het slaapcentrum SEIN-SKUH in Tbilisi, Georgie, officieel geopend. Ongeveer twee en een half jaar na de start van de epilepsiekliniek in het S. Kechinashvili University Hospital (SKUH). De opening kreeg grote aandacht van de Georgische media. Met het uitspreken van woorden van waardering en blijdschap door Natela Okujava, was de slaapkliniek SEIN-SKUH een feit.

Natela Okujava (r) leidt Nino Berdzuli (l) rond
in de slaapkliniek.

Persconferentie met uiterst rechts
Al de Weerd namens SEIN.

Natela Okujava, hoofd van de epilepsie- en slaapkliniek SEIN-SKUH, liet met een presentatie zien wat de komst van dit slaapcentrum in combinatie met het epilepsiecentrum betekent voor de mensen in Tbilisi, maar ook in heel Georgië en mogelijk ook de buurlanden. Vervolgens gaf ze de staatssecretaris van het ministerie van gezondheid, werk en sociale zaken, Nino Berdzuli, een rondleiding door de kliniek. 

Invloed van slaap op epilepsie

Neurologen van het SEIN-SKUH, Al de Weerd, Nick Malahkhia, Aleksandre Tsereteli en Sofia Shagidze gaven lezingen over slaap en epilepsie. Al de Weerd sprak over successen en missers bij het uitvoeren van slaaponderzoek en over de wederkerige invloed van slaap op epilepsie en epilepsie op slaap.  De drie Georgische specialisten toonden elk door middel van een casuïstiek aan wat goede diagnostiek en passende behandeling betekent voor patiënten met klachten passend bij slaapstoornissen en/of epilepsie.

Veel media aandacht

Nog voor de officiële opening was het al een drukte van jewelste door de grote hoeveelheid cameramensen en journalisten. Natela Okujava, Nino Berdzuli en David Peradze (voorzitter van de raad van toezicht van SKUH) werden uitgebreid geïnterviewd.

De video die het ministerie dezelfde dag nog op hun Facebookpagina publiceerden werd goed bekeken. Ook werd er die middag op verschillende televisiezenders tijdens het nieuwsbulletin aandacht besteed aan de opening. Die aandacht hielt een aantal dagen aan. Op dinsdag kwam er weer een tv-ploeg opnames maken en donderdag mocht Natela in een live uitzending vertellen waarom goede diagnostiek en passende behandeling zo belangrijk is.

Bekijk de foto’s en de video op de Facebookpagina van het Ministerie: 

Helaas bevat de video geen ondertiteling, maar het geeft wel een goede indruk van de opening en een kijkje in de nieuwe slaapkliniek.