Nieuws

Nieuwe patiënten VGZ-verzekerd kunnen in 2018 beperkt terecht bij Slaap-Waakcentrum SEIN

dinsdag, 31 juli 2018

Slaap-Waakcentrum SEIN kan vanaf 1 augustus tot eind 2018 VGZ-verzekerden slechts beperkt in behandeling nemen. De vraag naar zorg is namelijk hoger dan afgesproken met zorgverzekeraar Coöperatie VGZ en VGZ wenst het zorgbudget niet te verhogen. Alleen VGZ-verzekerden met een restitutiepolis mogen nog in behandeling worden genomen.

Onder de Coöperatie VGZ vallen de volgende verzekeraars: Aevitae VGZ, Bewuzt, IZA Zorgverzekeraar, IZZ, Stichting Ziektekostenverzekering Krijgsmacht, UMC Zorgverzekeraar, Univé, VGZ Zorgverzekeraar NV, VGZ voor de Zorg NV, ZEKUR, Zorgzaam.

Het Slaap-Waakcentrum van SEIN heeft vestigingen in Groningen, Heemstede en Zwolle en biedt gespecialiseerde zorg in complexe slaapproblematiek. Het merendeel van de patiënten die naar SEIN worden doorverwezen is afkomstig uit ziekenhuizen die deze gespecialiseerde zorg niet kunnen leveren. 

Bestaande afspraken met VGZ-verzekerde patiënten die reeds in behandeling zijn gaan gewoon door. Ook reeds geplande afspraken met VGZ-verzekerde patiënten tot 1 augustus gaan gewoon door. Nieuwe patiënten die bij VGZ verzekerd zijn, en geen restitutiepolis hebben, kunnen in 2018 geen afspraak meer inplannen en ontvangen een brief van SEIN om contact op te nemen met de afdeling Zorgadvies en Bemiddeling van Coöperatie VGZ. Het telefoonnummer is 088 – 131 16 11. De medewerkers van Zorgadvies en Bemiddeling  vertellen u dan bij welke ziekenhuizen ruimte is voor een afspraak. 

Patiënten die bij andere zorgverzekeraars verzekerd zijn, kunnen wel terecht bij het Slaap-Waakcentrum van SEIN. Ook patiënten met epilepsie kunnen gewoon terecht bij SEIN. 

Voor 2019 maakt SEIN een nieuwe afspraak met VGZ over het zorgbudget. 

SEIN betreurt de ontstane situatie ten zeerste.