Nieuws

Expositie ‘Dit SEIN de Pareltjes’

dinsdag, 14 augustus 2018

Achttien bewoners van SEIN hebben hun eigen ‘Meisje met de Parel’ geschilderd, gebaseerd op het beroemde schilderij van Johannes Vermeer. Deze prachtige schilderingen zijn opgenomen in de expositie ‘Dit SEIN de Pareltjes’ en op dit moment te bewonderen in het DAC op De Cruquiushoeve.

Unieke pareltjes

De schilderingen zijn gemaakt op een dagbestedingsgroep van SEIN: het schildersatelier Jan van Gent. Hier werken bewoners van SEIN in de leeftijd van 18 t/m 83 jaar, die vanwege hun epilepsie en beperkingen niet zelfstandig kunnen wonen. Als project hebben de kunstenaars zich laten inspireren door het beroemde schilderij ‘Het Meisje met de Parel’ van Johannes Vermeer. Het resultaat is 20 prachtige kunstwerken: unieke Pareltjes.  

Mauritzhuis

Het echte ‘Meisje met de Parel’ hangt in het Mauritshuis in Den Haag. Het zou fantastisch zijn als we de expositie ook daar getoond mag worden, bijvoorbeeld in de foyer. Maar wellicht is er ook wel een ander museum geïnteresseerd in de kunstwerken. Wil jij ons een handje helpen bij onze droom? Deel het bericht op Facebook en Instagram

Kom de schilderijen bewonderen!

Dat kan tijdens de openingstijden van het DAC. De schilderijen zijn nog tot 31 augustus te bewonderen in het DAC, in de gang rechts na binnenkomst (richting het zwembad). 

Meer informatie? Mail naar DAC-Jan_van_Gent@sein.nl  

Expositie ‘Dit SEIN de Pareltjes’ – SEIN, gebouw DAC: Spieringweg 801 Cruquius – 26 juni t/m 31 augustus 2018