Nieuws

Epilepsie in de Spotlight

maandag, 5 november 2018

Het Epilepsiefonds bestaat dit jaar 125 jaar en zo’n jubileum moet natuurlijk gevierd worden. Een van de jubileumactiviteiten was het Epilepsiefonds Spotlight Diner op 1 november jl.

Gerhard Visser

Thijs van der Valk

De presentatie van de avond lag in handen van Astrid Joosten. Tijdens het diner werden heerlijke gerechten geserveerd met passende wijnen. Het doel van de avond was fondsen te werven voor meer onderzoek naar epilepsie. Gerhard Visser, neuroloog bij SEIN, vertelde over onderzoek naar epilepsie. Natuurlijk was er veel aandacht voor de ervaring vanuit de patiënt. Thijs van der Valk, oud-patiënt van SEIN, sprak over zijn ervaringen en zijn acties om geld in te zamelen zodat kinderen met epilepsie veilig kunnen spelen. Anne Kien sprak over haar zoon die epilepsie-chirurgie heeft ondergaan, ze schreef hier ook een boek over 'Verder met de helft'. En natuurlijk werd iedereen welkom geheten door Miryanna van Reeden, actrice en ambassadeur van het Epilepsiefonds.

Een succesvolle avond met als kers op de taart de uitreiking van het predicaat Koninklijk aan het Epilepsiefonds. SEIN is hier als partner trots op en feliciteert het Epilepsiefonds met deze kroon op het werk van de afgelopen 125 jaar.