Feestelijke aftrap van de vijfde WelSEINklas

Datum
Tag
Nieuws
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Op vrijdag 1 september ging de vijfde WelSEINklas feestelijk van start met een rode loper, ballonnen, taart en confetti. Een groep van 25 zij-instromers begint aan het tweejarige leer-werktraject tot begeleider in de gehandicaptenzorg bij SEIN.

SEIN geeft ruimte

In het welkomstwoord sprak het projectteam bewondering uit voor de nieuwe reis die onze nieuwe collega's zullen maken. Stuk voor stuk hebben zij ervoor gekozen om hun carrière en leven om te gooien, hun koffers te pakken voor een nieuwe bestemming en dit ambitieuze leertraject aan te gaan.

De klas heeft elkaar leren kennen door deel te nemen aan diverse activiteiten op deze dag. Danielle le Feber, een gediplomeerde collega uit de vierde WelSEINklas, deelde haar ervaringen en uitdagingen in het traject.

"Leren = je koffer aanvullen met ervaring en wijsheid."

Geïnspireerd door deze uitspraak, die op het notitieboekje stond dat ze ontvingen, gaan onze collega's samen met de cliënten op weg om hun droom waar te maken!

Leer- werktraject WelSEINklas

Tot en met oktober 2023 zullen de WelSEINklassers kennismaken met alle aspecten van de zorg voor cliënten met epilepsie door middel van training en werken op het gebouw. Vanaf november start de opleiding, verzorgd door docenten van het ROC van Amsterdam.

SEIN is al bezig met plannen voor een volgende klas op MBO-niveau 4 in het nieuwe jaar. Houd onze website in de gaten voor meer informatie over deze mogelijkheid en andere opleidingsmogelijkheden.