HomeDiagnose en BehandelingOpname in epilepsiekliniek

Opname in Epilepsiekliniek

Opname in een van onze Epilepsieklinieken kan om verschillende redenen nodig zijn:

 • voor observatie om de juiste diagnose te stellen;
 • om intensieve begeleiding en behandeling te krijgen;
 • om de juiste medicijnen vast te stellen;
 • om een gericht advies te krijgen voor ondersteuning op psychosociaal gebied.

SEIN heeft drie klinieken: Meer en Bosch in Heemstede, De Cruquiushoeve in Cruquius en Heemstaete in Zwolle. Er zijn slaapkamers voor mannen en slaapkamers voor vrouwen. Er zijn meerpersoonskamers en eenpersoonskamers. Alle kamers hebben een video-observatiesysteem.

Meestal duurt een opname enkele weken. Veel mensen gaan in de weekenden naar huis. Of dit kan hangt af van uw medische situatie.

Wat neemt u mee bij een opname

 • het pasje van uw zorgverzekering
 • een geldig identificatiebewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart)
 • uw medicijnen
  De behandelend neuroloog wil graag weten welke medicijnen u vóór uw opname heeft gebruikt. Het gaat om alle medicijnen die u gebruikt, dus die voor epilepsie en eventuele andere aandoeningen.
  We verzoeken u daarom uw medicijnen en zo mogelijk een afschrift van het (laatste) recept mee te nemen. U hoeft niet uw hele voorraad mee te nemen. Tijdens uw opname krijgt u al uw medicijnen van ons.
 • kleding en toiletspullen
  Als u dat wilt kunt u uw eigen dekbed meenemen. Uw eigen hoofdkussen mag u niet gebruiken. U krijgt een speciaal kussen van ons voor de veiligheid.
 • Spullen waarmee u zich kunt vermaken gedurende de opname.

Ontvangst op uw afdeling

Op de dag van opname ontvangt iemand van ons verpleegkundig team u. Daarna heeft u een gesprek met de neuroloog of arts-assistent en met iemand van het verpleegkundig team. U krijgt een verpleegkundige toegewezen die uw contactpersoon zal zijn tijdens de opname. Deze contactpersoon levert een belangrijke bijdrage in de zorg die u ontvangt. De contactpersoon voert wekelijks een gesprek met u over de voortgang van uw opname en u kunt er terecht met al uw vragen over epilepsie. Daarnaast biedt de contactpersoon ook ondersteuning en begeleiding aan ouders/verzorgers. Naast de contactpersoon is een tweede verpleegkundige, die de zorg waarneemt bij afwezigheid van de contactpersoon.

Onderzoek en behandeling

U kunt met verschillende onderzoeken te maken krijgen, zoals EEG-onderzoek, lichamelijk en neurologisch onderzoek en psychologisch onderzoek.

Na de eerste fase van de onderzoeken, heeft u een gesprek met de neuroloog. Deze geeft u de uitslagen en bespreekt de volgende stappen met u. Er zijn diverse behandelingen mogelijk.

Share |